Mukana tekemässä hyvää

Team Rynkeby – God Morgon on eurooppalainen hyväntekeväisyysjoukkue, joka pyöräilee joka vuosi Pariisiin ja kerää rahaa vakavasti sairaille lapsille. Optometristimme Linda Paldanius on mukana pyöräilemässä tällä upealla 20 -vuotisjuhla 2020-2021 kaudella!

Kaikki sai alkunsa vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, joilla oli yhteyksiä tanskalaiseen mehuyritykseen Rynkeby Foods A/S:ään, päätti pyöräillä Pariisiin kuntoillakseen ja nähdäkseen Tour de Francen maaliintulon.

Hankkeen toteuttamiseksi osallistujat pyrkivät hankkimaan sponsoreita, ja lopulta he onnistuivatkin varainhankinnassa niin hyvin, että matkan jälkeen rahaa jäi vielä yli. Nämä rahat lahjoitettiin tanskalaisen Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle, ja uusi traditio oli syntynyt.

Nyt Team Rynkeby – God Morgon aloittaa 20:nnen kautensa tavoitteenaan kerätä jälleen rahaa hyvään tarkoitukseen. Vuosien saatossa Team Rynkeby -säätiö on kerännyt yli 56 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi kahdeksassa maassa.

Suomessa kaikki kerätyt varat lahjoitetaan Aamu Säätiölle ja Sylvalle, ja suurin osa varoista käytetään lasten syöpäsairauksien tutkimikseen ja hoitojen kehittämiseen.

Aamu Säätiön kautta keräyksellä tuetaan lasten syöpätutkimusta ja hoitojen kehitystä. Sylvan toiminta kohdistuu syöpää sairastavien lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja heidän perheidensä psykososiaaliseen tukemiseen.